Sivut

lauantai 30. elokuuta 2014

Eloralli 2014

Laruksen elorallia kisailtiin tänä vuonna Haapajärvellä neljän joukkueen voimin. Sää suosi rallaajia tänäkin vuonna ja vaikka ajankohta oli pari viikkoa myöhäisempi kuin edellisinä vuosina, kokonaislajimäärä oli 98. Seuraavan vuoden rallikunnaksi ehdotettiin Ylivieskaa.

Oman joukkueeni tulos oli 64 lajia, ja jäimme kymmenen lajin päähän parhaasta joukkueesta. Tämähän ei haittaa, sillä rallia käydään aina pilke silmäkulmassa ja sillä periaatteella että jokaisella on mukavaa, sijoituksesta viis ;-). Pieniä kommelluksiakin on tapana sattua joka vuosi, ja tällä kertaa se sattui meille. Yhdessä kohteessa kun palasimme autolle, näimme kuinka toinen takarengas tyhjeni hiljalleen. Arvoitukseksi jäi miksi se tyhjeni, ja miksi se tyhjeni juuri silloin. Miksi ei sillä aikaa, kun puoli tuntia vietimme järven rannalla haravoiden järveä kiikareiden ja putkien avulla. Mutta kolmen miehen voimin saatii vararengas vaihdettua tilalle kuin formulakisoissa ikään, ja ralli jatkui lähes saman tien.

Muutenkin joukkueemme jalkautui maastoon joka välissä. Aikaa kului enemmän maastossa kuin autossa koko kahdeksan tunnin aikana. Vain siirtymätaipaleet käytettiin auton penkillä ja samalla keskusteltiin jo seuraavasta kohteesta ja mitä sieltä olisi tarkoitus löytää.

Kaikkia niitä lajeja ei löydetty mitä oli tavoitteena, mutta sen sijaan tuli mukavia yllätyksiä vastaan. Oma tavoitteemme oli saada 60 lajia rallin aikana ja se tavoite ylitettiin siis neljällä lajilla. Totesimme purkutilaisuuden jälkeen että jokainen ralli tuo lisää kokemusta ja lisää intoa. Seuraava ralli on Kalajoella lauantaina 4.10.2014 klo 7-17 ja sinne aiomme myös osallistua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti