Sivut

lauantai 13. elokuuta 2011

Eloralli

Eloralli järjestettiin Nivalassa tänään toista kertaa. Sää suosi rallia, lajimääräksi tuli 119 eri lajia. Aamun muutamasta asteesta liki kahtakymmentä kohonnut lämpötila ja selkeä aurinkoinen ilma sai linnut liikkeelle runsain joukoin. Itse en päässyt osallistumaan syysflunssan iskettyä päälle viime hetkillä. Puhetyöläisenä oma ääni on tärkein työkalu, ja todella kipeä kurkku aamuyön tunteina sai "kiukusta kihisten" päätymään jäämään rallista pois. Pääsin kuitenkin osallistumaan purkutilaisuuteen ja kuulemaan osallistujien kokemuksia rallista.

Päällimmäisenä jäi mieleen kaikkien osallistujien positiivinen asenne. Hiukan haikein mielin kuuntelin ja sain kuvan lintuharrastajien yhteenkuuluvuudesta ja rehdistä kilpailutilanteesta näin linturallissa. Huumoriakin oli mukana Mutalammesta puhuttaessa ja ässät saivat aina raikuvat aplodit. Ehkä näin enemmän aloittelevana harrastajana oli hyväkin että en päässyt osallistumaan. Suuresti kyllä kunnioitan osallistujien huikeaa tietomäärää. Paljon on itsellä vielä opiskeltavaa. Yksi tärkeimpiä anteja tilaisuudesta itselleni oli se, että "moni nimi sai kasvot" :-).

Seuraavakin eloralli päätettiin järjestää vuoden kuluttua Nivalassa. Tämä hiukan epävirallinen ralli saa aloittelijankin uskaltautumaan mukaan. Ei haittaa vaikka ei omaa joukkuetta olekaan, jokainen pääsee kyllä johonkin joukkueeseen mukaan. Tänä vuonna ilmoittautuneita oli 20 lintuharrastajaa, joista oman poisjääntini vuoksi kertyi sitten kuusi joukkuetta. Toivottavasti ensi vuonna saadaan vielä enemmän innokkaita harrastajia liikkeelle. Suuret kiitokset tapahtuman puuhamiehille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti