Sivut

tiistai 24. kesäkuuta 2014

Kesäinen lintukerho

Vietimme Laruksen kerhoiltaa Erkkisjärven lintutornilla. Tuuli oli alkuillasta kohtalaisen raju, mutta tyyntyi iltaa kohden. Talvivaatteet sai suurinpiirtein olla päällä kuitenkin, jotta tuulessa tarkeni vähän pidempään lintuja havainnoida. Tuulen alkaessa tyyntyä teimme nuotion ja keitimme nokipannukahvit sekä paistoimme makkarat. Nuotion ääressä kahvittelun ja eväiden syönnin lomassa jatkoimme havainnointia järvelle ja muualle ympäristöön. Samalla keskusteltiin jo vähän syksynkin suunnitelmia sekä ideoitiin vielä ensi viikolle yölaulajaretkeä.

Järvellä lokkiyhdyskunta oli kovasti äänessä. Emot kantoivat ruokaa poikasille ja näin ihmisen silmin katseltuna muuten vain kävivät kovaäänistä keskustelua naapureiden kanssa. Isokoskelo hautoi vielä munia kaikessa rauhassa lokkien keskellä, silkkiuikku-uros uiskenteli edestakaisin, ilmeisesti pesää vartioiden vaikka se jäikin meiltä huomaamatta. Joutsenpariskunnalla oli kuusi poikasta. Välillä ne kävivät rantaheinikossa lepäämässä, välillä tulivat melkein keskelle järveä ikään kuin ylpeinä esittelemään jälkikasvuaan. Ja kyllä ne suloisia olivatkin :). Haapanoita oli parinkymmenen linnun parvi uimassa järvenselällä ja samaan joukkoon ehätti yksi telkkäpariskuntakin. Kalatiirakin saalisti järvellä pitkin iltaa. Mustakurkku-uikku jäi näyttäytymättä, vaikka sen pesä vastarannalla tiedettiinkin olevan.

Pikkukuovi oli jonkin aikaa äänessä pellolla. Siitä tulikin minulle sekä vuodari että elis. Hienon illan kruunasi tämä havainto! Monta kertaa olen käynyt tätä lintua yrittämässä, mutta aina on pitänyt siltä osin palata tyhjin käsin takaisin kotiin. Tällä kertaa se ei käynyt mielessäkään, ennen kuin useampi yhteen ääneen huudahti "pikkukuovi" ja samalla hetkellä itsekin sen kuulin. Muutaman kerran se vielä toisti huutelunsa, varmistaen että joko kaikki kuulivat ;).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti