Sivut

sunnuntai 12. huhtikuuta 2015

Kevät on jo pitkällä

Kevät on edennyt viime päivinä vauhdilla. Lumipeite on kadonnut lkähes kokonaan ja muuttolinnut ovat saapuneet. Tänä aamuna oli mukava lähteä pyäräilylenkille, kun peipot lauloivat keskustassakin joka puolella ja järripeipot säestivät sieltä täältä. Kirut lauloivat kilpaa peltoaavoilla. Nuo äänet kuuluvat kevääseen. Eilen jo kuovikin huuteli tuoden omalta osaltaan kevään tuntua.

Täällä päin muuten harvinainen mustapyrstökuiri oli pysähtynyt tänään muuttomatkalla lepäämään ja ruokailemaan Ainassaaren peltoaukealle. Juhani laittoi viestin että nyt on tilanne päällä ja saman tien hyppäsin autoon ja ajoin paikalle. Pääsin linnun näkemään ja muutaman kuvankin sain, tosin kaukaa, mutta ainakin havainnekuviksi käyvät. Pitkä suora keltainen nokka on hyvä tuntomerkki.Mustapyrstökuiria ihastellessa siihen saapui 17 metsähanhea. Nuo peltoaukeat ovat hyvä levähdys- ja ruokailupaikka pitkällä muuttomatkalla kohti pohjoista.


Muita lajeja paikalla olivat kala- ja naurulokit, töyhtöhyypät, sinisorsat ja tavit sekä kiurut. Vaikka muut kiireet painoivat päälle enkä joutanut kovin pitkään paikalla olemaan, niin nämä lintuhavainnot kruunasivat sunnuntaipäivän!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti