Sivut

sunnuntai 16. joulukuuta 2018

Lintuvieraita

Ruokinnalla on tänä syksynä käynyt kaksi pähkinähakkia. Niitä ei ole koskaan aikaisemmin tässä näkynyt. Tänä kesänä niitä muutenkin on ollut enemmän, puistossa puolen kilometrin päässä niitä näin parhaimmillaan neljä yhtä aikaa ja isäni, jolla on ruokinta siinä puiston vieressä, kertoi että viisi pähkinähakkia oli yhtä aikaa ruokinnalla. Molemmilla meillä on maapähkinöitä tarjolla linnuille, ja hakeille ne kelpaavat mainiosti. Toinen meidän ruokintapaikalla käyvä pähknähakki on kesyyntynyt paljon alkutalven aikana. Se istuu metrin päässä omenapuun oksalla ja katsoo kun laitan pähkinöitä automaattiin. Ojensin kädellä kourallisen pähkinöitä sitä kohti, mutta ei se vielä uskaltautunut suoraan kädestä syömään.

Kaksi käpytikkaa kulkee myös päivittäin ruokinnalla. Ne käyvät hakkaamassa talipötkylää, välillä yhtä aikaa ja välilä vuorotellen. Toinen odottaa omenapuun rungolla ja sitten en vaihtavat vuoroa. Mustarastas käy myös päivittäin syömässä. Sen herkkua ovat auringonkukan siemenet. Sulassa sovussa siinä on varpusparvi ja mustaras samoilla apajilla.

Peruslajeista keltasirkut käyvät syömässä kauraa, talitiaiset, sinitiaiset ja hömötiaiset syövät siemeniä ja talia, ja punatulkut sekä viherpeipot tykkäävät auringonkukan siemenistä. melkoinen vilske siinä käy kun kaikki lajit sattuvat yhtä aikaa ruokinalle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti