Sivut

lauantai 7. toukokuuta 2011

Tornien taisto

Aurinko näyttäytyi klo 4:45, ennen kisan alkua Erkkisjärven takana.

Tornien taistoa vietettiin tänään tuulisessa säässä. Ilmatieteen laitoksen sääennuste meni pieleen aamun ja aamupäivän osalta täysin. Kylmä tuuli ei sentään vienyt mennessään kisan iloa, vaan jokainen joukkueemme jäsen oli täysillä mukana. Jännitys säilyi lähes viimeisille minuuteille, sillä vielä ihan viimeisenkin tunnin aikana kiikareiden ja kaukoputkien näkyville ilmestyi uusia lajeja. Tulos jäi niin lähelle erästä tasalukua, että loppuun saakka piti jännittää löytyiskö vielä yksi laji lisää. Ei kuitenkaan löytynyt, mutta tulos oli silti huikea.

Näkymä Erkkisjärvelle kisan lopussa.


Nivalan torni osallistui ensimmäistä kertaa tähän kisaan. Ennakko-odotukset ylittyivät tuplasti, ja samalla tuli runsaasti paineita ensi vuodelle. Tornin suosio tulee varmasti kasvamaan muutenkin, kun tulokset julkaistaan. Paikka on monipuolinen. Vesilinnut ja kahlaajat, peltomaiseman linnusto sekä pihapiirien ja osin sekametsienkin linnusto ovat innokkaiden tarkkailijoiden nähtävissä. Lajirunsaus yllätti meidät positiivisesti, ja tornin paikka on selvästikin valittu oikein.

Aimontorni 7.5.2011

2 kommenttia:

  1. Jo tuon auringonnousun vuoksi olisi kannattanut olla paikalla! Ja jos lintujakin näkyi, sehän osoittaa tornin paikankin olevan oikean. Pitäisi käydä itsekin sieltä tähystämässä!

    VastaaPoista
  2. 69 lajia havaittiin. Lisäksi oli pari epävarmaa havaintoa, joita ei kirjattu. Kannattaa ehdottomasti käydä katselemassa ja kuuntelemassa!

    VastaaPoista