Sivut

sunnuntai 16. lokakuuta 2011

Aurinkoinen syyspäivä

Upea aurinkoinen syyssää houkutteli tekemään pienimuotoisen linturetken. Lähdimme käymään Kivilammella, jossa tulee käytyä tuon tuostakin retkeilemässä. Menomatka oli lintujen osalta hiljainen. Vasta lampea ympäröivässä kuusimetsässä kuului ensimmäiset lintujen äänet. Hippiäisiä äänestä päätellen. Kiersimme koko lammen hiljalleen polkua pitkin katsellen ja kuunnellen. Aurinko paistoi lammen takaa laavulle todella lämpimästi ja siinä olisi voinut viivähtää kauemminkin.
Paluumatkalla lintuja alkoikin yllättäen näkyä. Ensin kuului hippiäisten ääniä ja sitten niitä ilmaantui ihan näkösällekin. Yksi hippiäisistä räpytteli oksankärkien edessä ilmeisesti etsien sieltä syötävää. Jonkin aikaa niitä tarkkailimme ja jatkoimme matkaa. Vähän matkan päässä oli käpytikka hakkaamassa koloa. Se päästi ihan viereen, en tiedä huomasiko vai ei, mutta ei se ainakaan häiriintynyt meistä ollenkaan. Juttelimme siinä ihan normaaliäänellä, eikä se puheestakaan välittänyt mitään. Jätimme sen puuhiinsa ja jatkoimme taas matkaa. Kovin kauas emme ehtineet kun tiaisparvi pyrähti polun viereen. Hömötiaiset olivat kaikken rohkeimpia, tulivat ihan viereen, alle metrin päähän koivujen oksille ruokailemaan. Siinä niitä sai rauhassa kuvata ja ihastella. Matkaa jatkaessamme tiaiset seurasivat jonkin aikaa mukana polun molemmin puolin, saatellen meitä kohti parkkipaikalla odottavaa autoa.

Hieno retki oli, toivottavasti tällaisia päiviä vielä tämän syksyn aikana tulisi lisää!

4 kommenttia:

 1. Onko totta että Kivilammen laavulla asustelee kuukkelipariskunta? Kuulin siellä käyneiltä sellaista, mutten oikein tahdo uksoa. Olen ollut lapissakin monella reissulla, mutten ole koksaan nähnyt kuukkelia. Pitäskö siis lähtiä Kivilammelle asiasta tehen ja kuukkelille jotakin sapuskaa mukana. Meillä kotonakin tein mielenkiintoisen havainnon, näin palokärjen, mutta se ei ole aivan yhtä harvinainen kuin kuukkeli.

  VastaaPoista
 2. Tällä alueella on kuukkeleita kyllä, harvakseltaan, mutta Kivilammella en itse ole tavannut. Täytyypä mennä ihan pidemmäksi aikaa sinne, tehdä nuotio ja odotella kuukkeleita vieraaksi :)

  VastaaPoista
 3. En minäkään Nivalassa itse ole nähnyt yhtään kertaa. Kuusamossa kyllä jokaisella reissulla, mitä sinne ollaan perheen kanssa vuosittain tehty.

  VastaaPoista
 4. Hei,se olikin Lehmilammen laavu jossa kuulin olleen kuukkeleita. Mutta aivan varma en voi olla havainnon todenmukaisuudesta.

  VastaaPoista