Sivut

keskiviikko 19. joulukuuta 2012

Lintukerhossa

Lintukerho Larus on kokoontunut kahden viikon välein syksyn ja alkutalven aikana. Torstaina 13. joulukuuta vietimme vuoden viimeistä kerhoiltaa jouluisissa tunnelmissa. Tarjolla oli glögiä, pipareita, joulutorttuja, kahvia, konvehteja sekä monia muita herkkuja. Jutustelun ja herkuttelun lomassa lauloimme yhdessä joululauluja.


Juhani L. kertoi erilaisista vaskitorvista ja torvella soittamisesta sekä esitti meille sen jälkeen baritonitorvella soittaen joululaulun Oi jouluyö. Täytyy sanoa että tämä upea joululaulu oli myös torviesityksenä erittäin kaunis.Juhani P. kertoi Varpunen jouluaamuna -laulun syntyhistoriaa ja taustaa sekä lauloi meille tämän laulun yksinlauluna. Hieno esitys oli sekin.Jouluisen osuuden lisäksi suunnittelimme yhdessä tulevan kevätkauden kerhoiltojen sisältöä sekä retkiä. Aiheita on tarjolla niin monia, että saapa nähdä riittääkö meillä illat ennen kuin on lintujen kevätmuutto käsillä ja on aika siirtyä maastoon. Ehkä yksi kohokohdista tulee olemaan viikonloppu Tankarissa toukokuussa. Tätä suunnitellaan vielä tarkemmin yhdessä kokkolalaisten lintuharastajien kanssa.

Vuosi alkaa olla lopuillaan ja lintujen määrä pienimmillään. Siitä huolimatta on tarkoitus vuodenvaihteenkin tietämillä retkeillä maastossa Laruksen alueella ja tehdä hienoja havaintoja. Aina ei tärppää, mutta porukalla tehdyt linturetket ovat joka kerta mieleenpainuvia ja antoisia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti