Sivut

sunnuntai 13. maaliskuuta 2011

Talitintin pesäkolo


Hiihtolenkin varrella on vanha katkennut koivu, johon joku lintu on hakannut kolon ja toisenkin. Siinäpä talitintille oivallinen pesäpuu, juuri sopivalla korkeudella, aukon reunassa ja samalla metsän suojassa. Vielä on paksusti lunta maassa, mutta jo kuukauden kuluttua tilanne on toinen.

3 kommenttia:

 1. Tikka on asuntogrynderi kolopesijöiden maailmassa. Jos ei olis tikkoja, ei paljon kolopesiäkään. Siksi pitää ymmärtää tikkaa, kun se töskää pönttöjenkin lentoaukkoja. Joskus se tekee pöntön sivuun kokonaan uuden lentoaukonkin!

  Lahnajärven metsään tein viime vuonna 5 varpuspöllön pönttöä, 5 centin paksuisella etuseinällä kuten kuuluu. Lenntoaukon ympärystään naulasin suojan 15 mm kumista! Mahtaa tikan naama venähtää, kun sitä kokeilee hakata..

  VastaaPoista
 2. Heh, oispa kiva olla näkemässä kun tikka alkaa kumia hakata :)

  VastaaPoista
 3. Vielä, kuitenkin tiaisetkin voivat kaivaa lahoon pökkelöön koloa. Tuoheen ne eivät saa reikää, mutta lahoa sisustaa voivat hyvinkin kaivaa. Joskus olen laittanut metsään jääneen koivupöllin pystöön "tekopökkelöksi", ja tehnyt tuoheen puukolla valmiita reijänalkuja.

  VastaaPoista