Sivut

sunnuntai 31. lokakuuta 2010

Nakkaperän linnustoa

Kävimme tänään Nakkaperällä mummulassa, missä lintumäärä on ihan eri luokkaa kuin täällä keskustassa. Ruokintapaikalla kävi jatkuva kuhina. Paljon oli punatulkkuja, iso parvi viherpeippoja, talitiaisia, sinitiaisia, hömötiaisia ja pikkuvarpusia. Pikkuvarpuset ovat vasta nyt löytäneet tiensä sinne, eikä niitä ollutkaan sellaista määrää kuin esimerkiksi tässä meillä. Nyt oli kolmantena syksynä peräkkäin käynyt isolepinkäinen. Harmi kyllä, tänään sitä ei näkynyt. Niillä on ilmeisesti tähän aikaan muutto menossa, ja siksi niitä näin syksyllä on näkynyt. Muut linnut siitä olivat hävinneet saman tien, piiloon jonnekin.

Närhiä oli runsaasti, jopa kolmenkymmenen linnun parvi oli ollut viikolla yhtä aikaa. Muita lintuja tällä viikolla oli käynyt esim. töyhtötiainen. Urpiaset ovat mummulan ruokintapaikalla myös läpi talven. Käpylintuja ei ollut vielä ainakaan näkynyt, vaikka kuusissa on paljon käpyjä ja jonkun verran syötyjä käpyjen runkoja oli maassa jo ollut. Tosin niitä saattaa oravatkin tiputella.

Pitääpä talven mittaan käydä laskemassa lintulajeja ja määriä Nakkaperälläkin. Kyllähän siellä vieraillaan usein muutenkin, mutta nyt tämän lintuharrastuksen myötä tulee uusia merkityksiä kyläilylle ;-)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti