Sivut

tiistai 16. marraskuuta 2010

Kesy tinttiTalitiainen tuli taas tervehtimään kuultuaan sahan äänen ja pyrähteli ympärillä tutkien innolla sahan pöllyttämiä kannonympäryksiä. Taukojen aikana se tuli hyppimään repun ja sahan päälle, ei kuitenkaan polvelle istunut. Leivänmuruja olen sille sipultanut puunrungon tai kantojen päälle, ja heti se ne löytää. Tässä kuvassa se syö sille kahvitauolla antamiani ruis-sämpylänmuruja. Onko tämä lintu kuukkelin korvike talousmetsissä?

3 kommenttia:

  1. Tiaisia näyttää oleva tänä vuonna paljon metsissä. Melkein missä vain kun olen kulkenut, niin ainakin yksi tiaisparvi on ollut. Parvessa on mukana talitinttejä, hömppiä ja töyhtötiaisia ainakin. Talitintti on aika peloton lintu ja mukavaa seuraa/seurattavaa metsässä :)

    VastaaPoista
  2. Tämä lintu vaikuttaa asuntolinnulta, joka on jäänyt parvesta oleilemaan tuonne kuusikkoon. Ehkä sillä on jo kolo katsottuna jostakin tervaleppä-pökkelöstä pahimpien pakkasten varalle. Sekametsä antaa varmaan luontaista ruokaakin talitintille mukavasti.

    VastaaPoista
  3. Tiaiset ovat tosiaan rohkeita. Kuusitiainen tuli tänään hakemaan evästä suoraan ruuhesta, jonka laskin hetkeksi maahan. Ei malttanut odottaa, että täytän automaatit. Ja tietenkin se valitsi sieltä pähkinänpalasen. Linnut varmaan tuntee minut ja sen punasen muoviruuhen, jolla tuon siemeniä.

    VastaaPoista