Sivut

lauantai 27. marraskuuta 2010

Outo lintu

Viime päivinä on lintulaudalla vieraillut valkoinen talitintti. Olen yrittänyt napata siitä kuvia, mutta se on paljon arempi kuin muut tintit ja pakenee heti kun pienikin liikahdus näkyy ikkunan takana. Ensin luulin sitä hömötiaiseksi, mutta eilen kun näin sen oikein kunnolla, se oli juuri talitintin näköinen ja kokoinen, mutta normaalin tintin keltainen osa olikin valkoinen. Tai ei nyt ihan vitivalkoinen, vaan vaalea, hömpän värinen. Vielä minä siitä kuvan nappaan tänne...

Sinitiaisia on ollut nyt pakkasilla enemmän. Vein pähkinöitä tarjolle, ja niistä ne näkyvät tykkäävän. Keltasirkkuja on myös ilmaantunut kokonainen parvi, joka käy päivittäin syömässä kauranjyviä maasta. Varpuset pöllyttävät laudoilta paljon jyviä ja siemeniä maahan, joten minun ei ole erikseen tarvinnut keltasirkuille niitä ripotella. Tänään pistin etupihan ruokintapaikan lähellä olevan pensaan juurelle siemeniä ja pähkinöitä, eikä mennyt kauan kun koko pensas kuhisi varpusia. Kivan näköistä touhua, kun ne sulassa sovussa syövät. Talitintit ajavat näköjään toisiaan pois parhailta ruoka-apajilta. Käpytikka käy myöskin edelleen päivittäin talia syömässä, ja tänään siihen yritti kolme harakkaa yhtä aikaa. Niillä meni homma keskinäiseksi nahisteluksi ja lopulta kaikki kolme lensivät tiehensä ehtimättä syödä mitään. Hyvä niin, kyllä nuo appeet on enemmän pikkulinnuille tarkoitettu ;-) .

1 kommentti:

  1. Vieläkö valkoinen tintti on maisemissa? Ehkä se on hankkinut suojavärin talven varalle. No, onneksi luonnon selittämättömän monimuotoisuuden myötä talitiaisilla on yleensä tuo hauska keltainen liivi päällä kesät talvet. Muilla tiaisilla on tavallaan enemmän talviluontoon maatoutuva väritys.

    VastaaPoista