Sivut

lauantai 13. marraskuuta 2010

Lintujen talviruokinta

Tänään taas täytin ruokinta-automaatit, kun ne olivat tyhjentyneet. Edellisestä täytöstä oli kulunut vain 2-3 päivää. Oli siellä maassa vielä syötävää. Närhet ovat sellaisia, että ne laittavat kynnet ruokinta-automaatin reunalle ja huiskivat siemenet maahan. Säiliö on äkkiä tyhjä. Olen sekoittanut auringonkukansiemenien joukkoon murskattua maapähkinää. Maapähkinä käy hyvin kaupaksi. Seurasin vähän aikaa kuusitiaista. Se kaivoi ruokinta-automaatin reiästä aina pähkinänpalasen suuhun ja lensi oksalle. Aiemmin mainitsin, että tänne kylän laidalle on eksynyt yksi varpunen. Tarkemmin katsottuani se olikin pikkuvarpunen ja nyt niitä on jo neljä.
Ei ole hömppien joukosta löytynyt viitatiaista. Uskoisin, että tunnistaisin sen jos se tulisi meille.
Ei muuta kuin tervetuloa. Talitiaisten määrä on lisääntynyt aikaisemmista talvista. Sinitiaisia on aika niukasti. On mukava, kun on kaksi töyhtö- ja kuusitiaistakin. Käpytikkakin on uskaltautunut lintulaudalle. Pitäisi varmaan laittaa sille läskiä puun kylkeen. (Timo)

1 kommentti:

  1. Onkohan närhiä muualla minkä verran? Viime talvena meillä oli parhaimmillaan puolen tusinaa närheä syömässä viljaa maasta jäniksien ruokintapaikalla. Parvi keltasirkkuja asustelee myös talvisin täälläpäin, asetinkin tänään niille oman ruokintalavan ja kauraa siihen, jos niitä taas ilmaantuisi.

    VastaaPoista